Ingrediencie
- 500 g hladkej múky
- 250 ml vlažnej vody
- 1 čerstvé kvasnice
- cukor
- morská soľ
- olivový olej
- paradajky
- olivy
- kapary
- bazalka a iné bylinky podľa chuti
Postup
Z hladkej múky, vody, cukru a kvasníc vymiešame super kysnuté cesto. Pridáme soľ a olivový olej a necháme vykysnúť. My vkladáme cesto v nádobe do postele a zakryjeme perinou 😉 – zaručene to funguje. Potrebujeme cca 30 min, kým nám cesto pekne narastie.
Následne cesto ponaťahujeme a položíme na plech dobre potretý olivovým olejom. Papier na pečenie môžeme použiť ale aj nemusíme. Ak dáte cesto priamo na plech, bude viac nasiaknuté olivovým olejom.
Cest o na plechu ozdobíme ingredienciami popísanými hore alebo podľa vlastného výberu. Nám sa najviac osvedčuje paradajka, olivy, kapary.
Nezabudnime na bylinky a hrubú morskú soľ.
Tesne pred pečením polejeme výdatne olivovým olejom a dáme do rúry pri 200 stupňoch na cca 30 minút.
Po upečení vyberieme a opätovne ešte teplú focacciu polejeme extra panenským olivovým olejom D’Orazio z Puglie.
Vychutnajte si pravú chuť Talianska, ktorú s ľahkosťou dokážete pripraviť aj doma. 💚🤍❤️