Ingrediencie:
- špargľa – ideálne čerstvá, zelená (zanedlho bude jej sezóna)
- ryža – skúste v obchode nájsť ryžu typickú pre rizoto – obvykle je vákuovo balená (viď video)
- parmezán
- cibuľa
- domáci vývar
- citrón
- olivový olej
- maslo
- soľ, čierne korenie
Postup:
Na olivovom oleji speníme cibuľku, pridáme nakrájanú špargľu a zľahka orestujeme. Vrchné konce špargle si oddelíme a necháme na dozdobenie hotového pokrmu. Orestovanú cibuľu so špargľou dobre posolíme a okorením mletým čiernym korením. Pridáme citrónovú šťavu a následne ryžu. Za stáleho miešania dolievame domáci vývar, kým nie je ryža uvarená al dente (do polomäkka). Vmiešame kúsok masla a nastrúhaný parmezán. A keďže je už hotovo, preložíme do hlbokého taniera a ešte výdatne zalejeme olivovým olejom.
Buon appetito!