Špargľové risotto italiano 💚🤍❤️

Ingrediencie:

  • špargľa – ideálne čerstvá, zelená (zanedlho bude jej sezóna)
  • ryža – skúste v obchode nájsť ryžu typickú pre rizoto – obvykle je vákuovo balená (viď video)
  • parmezán
  • cibuľa
  • domáci vývar
  • citrón
  • olivový olej
  • maslo
  • soľ, čierne korenie

Postup:

Na olivovom oleji speníme cibuľku, pridáme nakrájanú špargľu a zľahka orestujeme. Vrchné konce špargle si oddelíme a necháme na dozdobenie hotového pokrmu. Orestovanú cibuľu so špargľou dobre posolíme a okorením mletým čiernym korením. Pridáme citrónovú šťavu a následne ryžu. Za stáleho miešania dolievame domáci vývar, kým nie je ryža uvarená al dente (do polomäkka). Vmiešame kúsok masla a nastrúhaný parmezán. A keďže je už hotovo, preložíme do hlbokého taniera a ešte výdatne zalejeme olivovým olejom.

Buon appetito!