Tatarák z lososa s olivovým olejom

Ingrediencie:

  • plát surového lososa – ideálne čerstvo dovezeného na Slovensko
  • olivový olej
  • kapary
  • citrón
  • francúzska horčica
  • worchester
  • cibuľka – mladá
  • kôpor – najlepšie čerstvý
  • soľ
  • čierne korenie

Ako postupovať:

Tento recept je veľmi jednoduchý. Lososa umyjeme, osušíme a nakrájame na malé – maličké kocky. Do misy pridáme všetky ingrediencie a dobre premiešame. Na záver ešte dochutíme olivovým olejom. Tentokrát sme použili olivový olej z Kréty, ktorý už celé storočia vyrábajú mnísy v kláštore TOPLOU (čítaj Torlu). K tataráku podávame hrianky alebo čerstvo upečené bagetky, ktoré si navyše môžeme do olivového oleja namáčať. Och, mňam.

Chutná a ľahká vec keď prídu nečakaní hostia…