Ingrediencie:
- plát surového lososa – ideálne čerstvo dovezeného na Slovensko
- olivový olej
- kapary
- citrón
- francúzska horčica
- worchester
- cibuľka – mladá
- kôpor – najlepšie čerstvý
- soľ
- čierne korenie
Ako postupovať:
Tento recept je veľmi jednoduchý. Lososa umyjeme, osušíme a nakrájame na malé – maličké kocky. Do misy pridáme všetky ingrediencie a dobre premiešame. Na záver ešte dochutíme olivovým olejom. Tentokrát sme použili olivový olej z Kréty, ktorý už celé storočia vyrábajú mnísy v kláštore TOPLOU (čítaj Torlu). K tataráku podávame hrianky alebo čerstvo upečené bagetky, ktoré si navyše môžeme do olivového oleja namáčať. Och, mňam.
Chutná a ľahká vec keď prídu nečakaní hostia…