LOSOS na olivovom oleji, so špenátom a baby zemiakmi

Šťavnatá rybička plná omega mastných kyselín na olivovom oleji plnom omega mastných kyselín 😉 – vynikajúca kombinácia pre zdravie.

Ingrediencie:

  • čerstvý losos – ideálne práve dovezený v chladenom stave (nie z mrazáku) – v niektorých obchodoch dostnete kúpiť a oceníte ten veľký rozdiel v kvalite
  • listy čerstvého špenátu
  • baby zemiaky
  • olivový olej
  • píniové oriešky
  • mladá cibuľka a mladý cesnak
  • maslo
  • soľ, korenie (čierne – prípadne iné podľa vašej chuti)

Postup:

Na panvici zohrejeme olivový olej, pridáme cibuľku, soľ, korenie a orestujeme. Tesne pred dokončením pridáme cesnak a špenát. Nakoniec pridáme píniové oriešky a chvíľu na „ohni“ premiešame. Na druhú panvicu pridáme maslo a olivový olej, zohrejeme a položíme na ňu kúsky lososa kožou dolu. Osolíme a okoreníme. Restujeme max 5 min a otočíme na 2 minútky. Losos je hotový. Necháme ho odpočívať. Na rovnakú panvicu opäť pridáme maslo a olivový olej, na ktorom opečieme predvarené baby zemiaky. A máme navarené 💪🏻.

Ešte pohárik dobre vychladeného Prosecca (my odporúčame ružové k ružovému lososu) a môžeme pozvať naše chuťové poháriky na zdravú večeru 🩷