Pozrite si video:
Ingrediencie:
Ingrediencie na cesto:
750 g múky Manitoba 600, ml vody 5g sušeného droždia, 15g soli, 150 ml extra panenského olivového oleja
Na ozdobenie: olivy – akékoľvek kapary, čerstvé paradajky, soľ – hrubozrnná, tymián, provensálske korenie, olivový olej – extra panenský D’Orazio
Postup:
Postup: Cesto vymiešame z horeuvedených ingrediencií a necháme vykysnúť dve hodiny. Potom cesto premiestnime do nádoby a uložíme oddychovať do chladničky na 48 hodín. Na tretí deň cesto rozprestrieme na plech na papier na pečenie. Na cesto nalejeme olivový olej a vytvoríme bublinky – jednoducho sa s ním pohráme 😀. Potom ozdobíme tým, na čo máme chuť. My sme dali olivy – čierne a aj zelené z Puglie, čerstvý tymián a provensálske korenie. Posolíme hrubozrnnou soľou a dáme do rúry na 35 min pri 235 stupňoch. A potom už len nakrájeme, nalejeme dobré vínko a zamastíme si ruky pri vychutnávaní. Skúste tento recept pre trpezlivých, výsledok stojí za to! My už sme upiekli desiatky kusov Focaccie, ale ani jedna nebola taká ako táto! 😍😍😍