Starý taliansky recept na Focacciu

Našli sme starý recept na focacciu, ktorý používali talianske babičky. Doteraz nikdy sa nám nepodarilo takéto vzdušné bublinkové cesto ako teraz. Vtip je v tom, že musíme nechať cesto oddychovať 48 hodín v chladničke po tom, čo ho vymiešame a necháme vykysnúť 2 hodiny. No posúďte sami! 😀

Pozrite si video:

Ingrediencie:

Ingrediencie na cesto:

750 g múky Manitoba 600, ml vody 5g sušeného droždia, 15g soli, 150 ml extra panenského olivového oleja

Na ozdobenie: olivy – akékoľvek kapary, čerstvé paradajky, soľ – hrubozrnná, tymián, provensálske korenie, olivový olej – extra panenský D’Orazio

Postup:

Postup: Cesto vymiešame z horeuvedených ingrediencií a necháme vykysnúť dve hodiny. Potom cesto premiestnime do nádoby a uložíme oddychovať do chladničky na 48 hodín. Na tretí deň cesto rozprestrieme na plech na papier na pečenie. Na cesto nalejeme olivový olej a vytvoríme bublinky – jednoducho sa s ním pohráme 😀. Potom ozdobíme tým, na čo máme chuť. My sme dali olivy – čierne a aj zelené z Puglie, čerstvý tymián a provensálske korenie. Posolíme hrubozrnnou soľou a dáme do rúry na 35 min pri 235 stupňoch. A potom už len nakrájeme, nalejeme dobré vínko a zamastíme si ruky pri vychutnávaní. Skúste tento recept pre trpezlivých, výsledok stojí za to! My už sme upiekli desiatky kusov Focaccie, ale ani jedna nebola taká ako táto! 😍😍😍