Dnes varíme s gréckym olivovým olejom TOPLOU z kláštora Toplou Monastery
Kréta je grécky „motherland“ olivovníkov a fantastického olivového oleja. A keď ho navyše vyrobia mnísi! …Ingrediencie:
- Olivový olej TOPLOU
- Tri menšie cukety
- Mleté bravčové mäso – stačí 200 g
- Prosciutto
- Paradajky – ideálne cherry
- Parmezán alebo iný tvrdý syr podľa chuti
- 2 vajcia
- Cibuľa
- Cesnak
- soľ, čierne korenie
Postup krom za krokom
Pripravíme si všetky ingrediencie. Cibuľu a cesnak nakrájame, cukety umyjeme. Na panvici na poctivom olivovom oleji TOPLOU opražíme cibuľku, posolíme a na záver pridáme cesnak. Cukety nakrájame na polovice a vnútro vydlabeme. Do letého mäska pridáme dve vajcia, posolíme, okoreníme a zalejeme praženou cibuľkou s cesnakom. Dobre premiešame. Na spodok vydlabaných cukiet položíme prosciutto, naložíme zmes mletého mäsa, dozdobíme rajčinami a pramezánom a dáme piecť.
Pečieme pri 180 stupňoch cca 30 min.
A VEČERA JE NA SVETE!
Ešte dobré vínko – napr. od Karpatskej Perly a o teplo v brušku máte postarané 💙🤍🩵
Olivový olej nájdete v sekcii grécke olivové oleje TOPLOU.