Vplyv spôsobu výroby na olivový olej

Olivový olej – tradícia verzus moderná technológia. Tento článok zdôrazňuje, že hoci tradícia výroby olivového oleja často nesie so sebou konotácie kvality, nie vždy zaručuje lepšie výsledky, najmä v kontexte výroby extra panenského olivového oleja. Porovnáva tradičnú metódu, ktorá používa žulové mlynské kamene a lisy, s modernou metódou nepretržitého cyklu, ktorá využíva techniky studeného lisovania.

OLIVOVÝ OLEJ – aké sú jeho ďalšie výhody?

Olivový olej umiestnený v Taliansku

Extra panenský olivový olej je výborným doplnkom stravy, ktorý môže priniesť mnoho zdravotných výhod, ak sa konzumuje ako súčasť vyváženej a zdravej stravy. Zdravé zložky olivového oleja sú polyfenoly. V tomto článku sa dozviete akými metódami sa polyfenoly merajú a aké sú zdravotné účinky olivového oleja.

Olivový olej a 5 falošných mýtov, ktoré treba vyvrátiť

V oblasti extra panenského olivového oleja existuje mnoho mýtov a falošných presvedčení. Mnoho ľudí stále verí v tvrdenia, ktoré nie sú podložené faktami, čo vedie k chybám pri výbere. Preto dnes chceme objasniť niektoré z najbežnejších omylov a pomôcť vám lepšie pochopiť extra panenský olivový olej (EVOO).

Extra panenský olivový olej – ako ho rozoznať?

Nedávno sa v olejárskom svete objavili správy o sfalšovanom extra panenskom olivovom oleji, čo vyvolalo medzi spotrebiteľmi obavy. Tieto správy len zvyšujú oprávnenú starosť spotrebiteľov a zároveň upozorňujú na výzvy, ktorým čelíme my, odborníci v olejárstve, pokiaľ ide o integritu a dôveru. O tom ako rozoznať kvalitný extra panenský olivový olej od toho falošného sa dozviete v tomto článku. Budete tak vedeť ako sa vyvarovať kúpe nekvalitného olivového oleja.