Olivový olej a plnené cukety 🤍🩵

Dnes varíme s gréckym olivovým olejom TOPLOU z kláštora Toplou Monastery Kréta je grécky „motherland“ olivovníkov a fantastického olivového oleja. A keď ho navyše vyrobia mnísi! … Ingrediencie: Postup krom za krokom Pripravíme si všetky ingrediencie. Cibuľu a cesnak nakrájame, cukety umyjeme. Na panvici na poctivom olivovom oleji TOPLOU opražíme cibuľku, posolíme a na záver […]

Starý taliansky recept na Focacciu

Našli sme starý recept na focacciu, ktorý používali talianske babičky. Doteraz nikdy sa nám nepodarilo takéto vzdušné bublinkové cesto ako teraz. Vtip je v tom, že musíme nechať cesto oddychovať 48 hodín v chladničke po tom, čo ho vymiešame a necháme vykysnúť 2 hodiny. No posúďte sami! 😀 Pozrite si video: Ingrediencie: Ingrediencie na cesto: […]

LOSOS na olivovom oleji, so špenátom a baby zemiakmi

Šťavnatá rybička plná omega mastných kyselín na olivovom oleji plnom omega mastných kyselín 😉 – vynikajúca kombinácia pre zdravie. Ingrediencie: Postup: Na panvici zohrejeme olivový olej, pridáme cibuľku, soľ, korenie a orestujeme. Tesne pred dokončením pridáme cesnak a špenát. Nakoniec pridáme píniové oriešky a chvíľu na „ohni“ premiešame. Na druhú panvicu pridáme maslo a olivový […]

Tatarák z lososa s olivovým olejom

Ingrediencie: Ako postupovať: Tento recept je veľmi jednoduchý. Lososa umyjeme, osušíme a nakrájame na malé – maličké kocky. Do misy pridáme všetky ingrediencie a dobre premiešame. Na záver ešte dochutíme olivovým olejom. Tentokrát sme použili olivový olej z Kréty, ktorý už celé storočia vyrábajú mnísy v kláštore TOPLOU (čítaj Torlu). K tataráku podávame hrianky alebo […]