Ako sa degustuje olivový olej? Tu je pár základných informácií, ktoré Vám priblížia túto pre nás neobvyklú degustáciu 💚
Všetko o olivovníkoch a využití ich vzácneho dreva, ktoré okrem olivového oleja obohacuje náš život
Stredomorská kuchyňa je závislá na používaní olivového oleja. A aj preto je výnimočne prospešná pre ľudský organizmus.
Olivové oleje ich klasifikácia podľa kvality a odrôd olivovníkov
Dejiny olivového oleja od počiatočných zmienok z doby kamennej až po novovek. Olivový olej ako jedna z najdôležitejších komodít v histórii ľudstva.
Dnes varíme s gréckym olivovým olejom TOPLOU z kláštora Toplou Monastery Kréta je grécky „motherland“ olivovníkov a fantastického olivového oleja. A keď ho navyše vyrobia mnísi! … Ingrediencie: Postup krom za krokom Pripravíme si všetky ingrediencie. Cibuľu a cesnak nakrájame, cukety umyjeme. Na panvici na poctivom olivovom oleji TOPLOU opražíme cibuľku, posolíme a na záver […]
Extra panenský olivový olej OILALÁ – novinka v našom portfóliu z Puglie. Olivový olej, ktorý sa používa v kuchyniach významných Michelinských reštaurácií a luxusných hotelov
Našli sme starý recept na focacciu, ktorý používali talianske babičky. Doteraz nikdy sa nám nepodarilo takéto vzdušné bublinkové cesto ako teraz. Vtip je v tom, že musíme nechať cesto oddychovať 48 hodín v chladničke po tom, čo ho vymiešame a necháme vykysnúť 2 hodiny. No posúďte sami! 😀 Pozrite si video: Ingrediencie: Ingrediencie na cesto: […]
Šťavnatá rybička plná omega mastných kyselín na olivovom oleji plnom omega mastných kyselín 😉 – vynikajúca kombinácia pre zdravie. Ingrediencie: Postup: Na panvici zohrejeme olivový olej, pridáme cibuľku, soľ, korenie a orestujeme. Tesne pred dokončením pridáme cesnak a špenát. Nakoniec pridáme píniové oriešky a chvíľu na „ohni“ premiešame. Na druhú panvicu pridáme maslo a olivový […]
Ingrediencie: Ako postupovať: Tento recept je veľmi jednoduchý. Lososa umyjeme, osušíme a nakrájame na malé – maličké kocky. Do misy pridáme všetky ingrediencie a dobre premiešame. Na záver ešte dochutíme olivovým olejom. Tentokrát sme použili olivový olej z Kréty, ktorý už celé storočia vyrábajú mnísy v kláštore TOPLOU (čítaj Torlu). K tataráku podávame hrianky alebo […]