Domáci paradajkový pretlak

Čoskoro začne sezóna paradajok a ak ich máte veľa, nie je nič lepšie ako si ich “odložiť” na zimu.

Ingrediencie

  • Véééľa paradajok
  • Olivový olej – extra panenský
  • morská soľ

Postup

Paradajky umyjeme. Ideálne je použiť veľké šťavnaté paradajky odrody San Marzano ako sme použili my v tomto recepte. Paradajky nakrájame na štvrtiny a na plech, ktorý predtým výdatne polejeme kvalitným olivovým olejom naukladáme. Dáme piecť do rúry na 180 stupňov cca 35 min. Nedajte si ujsť ten nádherný pohľad do rúry, keď sa šťavnaté paradajky pečú! A tá vôňa!

Po upečení paradajky vložíme do hrnca, pridáme trochu vody a privedieme do varu. Následne môžete ešte prepasírovať, ale nie je to potrebné.

Do pripravených pohárov nalejeme tesne pod okraj uvarený pretlak a dobre uzatvoríme. My sterilizujeme v rúre pri 80 stupňoch cca 20 min. Ideálne na plechu, ktorý je zaliaty vodou.

A potom už len šup s tým do špajze, kde si počkajú na príjemné voňavé zimné varenie 💚

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *