Olivový olej a plnené cukety 🤍🩵

Dnes varíme s gréckym olivovým olejom TOPLOU z kláštora Toplou Monastery

Kréta je grécky „motherland“ olivovníkov a fantastického olivového oleja. A keď ho navyše vyrobia mnísi! …

Ingrediencie:

  • Olivový olej TOPLOU
  • Tri menšie cukety
  • Mleté bravčové mäso – stačí 200 g
  • Prosciutto
  • Paradajky – ideálne cherry
  • Parmezán alebo iný tvrdý syr podľa chuti
  • 2 vajcia
  • Cibuľa
  • Cesnak
  • soľ, čierne korenie

Postup krom za krokom

Pripravíme si všetky ingrediencie. Cibuľu a cesnak nakrájame, cukety umyjeme. Na panvici na poctivom olivovom oleji TOPLOU opražíme cibuľku, posolíme a na záver pridáme cesnak. Cukety nakrájame na polovice a vnútro vydlabeme. Do letého mäska pridáme dve vajcia, posolíme, okoreníme a zalejeme praženou cibuľkou s cesnakom. Dobre premiešame. Na spodok vydlabaných cukiet položíme prosciutto, naložíme zmes mletého mäsa, dozdobíme rajčinami a pramezánom a dáme piecť.

Pečieme pri 180 stupňoch cca 30 min.

A VEČERA JE NA SVETE!

Ešte dobré vínko – napr. od Karpatskej Perly a o teplo v brušku máte postarané 💙🤍🩵

Olivový olej nájdete v sekcii grécke olivové oleje TOPLOU.