Pravá talianska focaccia s olivovým olejom

Ingrediencie

  • 500 g hladkej múky
  • 250 ml vlažnej vody
  • 1 čerstvé kvasnice
  • cukor
  • morská soľ
  • olivový olej
  • paradajky
  • olivy
  • kapary
  • bazalka a iné bylinky podľa chuti

Postup

Z hladkej múky, vody, cukru a kvasníc vymiešame super kysnuté cesto. Pridáme soľ a olivový olej a necháme vykysnúť. My vkladáme cesto v nádobe do postele a zakryjeme perinou 😉 – zaručene to funguje. Potrebujeme cca 30 min, kým nám cesto pekne narastie.

Následne cesto ponaťahujeme a položíme na plech dobre potretý olivovým olejom. Papier na pečenie môžeme použiť ale aj nemusíme. Ak dáte cesto priamo na plech, bude viac nasiaknuté olivovým olejom.

Cest o na plechu ozdobíme ingredienciami popísanými hore alebo podľa vlastného výberu. Nám sa najviac osvedčuje paradajka, olivy, kapary.

Nezabudnime na bylinky a hrubú morskú soľ.

Tesne pred pečením polejeme výdatne olivovým olejom a dáme do rúry pri 200 stupňoch na cca 30 minút.

Po upečení vyberieme a opätovne ešte teplú focacciu polejeme extra panenským olivovým olejom D’Orazio z Puglie.

Vychutnajte si pravú chuť Talianska, ktorú s ľahkosťou dokážete pripraviť aj doma. 💚🤍❤️