Ingrediencie:
- Olivový olej – D’Orazio – extra panenský olivový olej s veľmi nízkou aciditou
- Cestoviny Capunti – alebo podľa Vášho výberu – výborné sú aj klasické špagety
- Marsala alebo vermut
- Sladká smotana
- Vajcia – 2 ks
- Parmezán
- Maslo
- Soľ a korenie podľa chuti
Na panvicu nalejeme olivový olej, pridáme marsalu a šafrán – jemne povaríme čím dosiahneme nádhernú žlto-oranžovú farbu. Medzitým si dáme variť cestoviny a vyšľaháme smotanu s vajciami a parmezánom. Uvarené cestoviny následne pridáme na panvicu a zalejeme smotanou s vajciami a parmezánom. Dochutíme soľou, čiernym korením a na záver zľahka vmiešame maslo. Pri podávaní postrúhame ešte trošku parmezánu na cestoviny a môžeme si užívať nádherne spojené chute stredomorskej kuchyne. Prajeme Vám super zážitok pri varení tohto receptu.