Šafránové cestoviny s olivovým olejom

Ingrediencie:

  1. Olivový olej – D’Orazio – extra panenský olivový olej s veľmi nízkou aciditou
  2. Cestoviny Capunti – alebo podľa Vášho výberu – výborné sú aj klasické špagety
  3. Marsala alebo vermut
  4. Sladká smotana
  5. Vajcia – 2 ks
  6. Parmezán
  7. Maslo
  8. Soľ a korenie podľa chuti

Na panvicu nalejeme olivový olej, pridáme marsalu a šafrán – jemne povaríme čím dosiahneme nádhernú žlto-oranžovú farbu. Medzitým si dáme variť cestoviny a vyšľaháme smotanu s vajciami a parmezánom. Uvarené cestoviny následne pridáme na panvicu a zalejeme smotanou s vajciami a parmezánom. Dochutíme soľou, čiernym korením a na záver zľahka vmiešame maslo. Pri podávaní postrúhame ešte trošku parmezánu na cestoviny a môžeme si užívať nádherne spojené chute stredomorskej kuchyne. Prajeme Vám super zážitok pri varení tohto receptu.